Chcesz stworzyć własną grę? Teraz masz okazję! www.rpgmaker.pl Z tamtąd ściągniecie RPG makera
Gość
kamcio22 napisał:
1.Nie można zrobić MMORPG z RPGMAKER
2.Forum jest trochę już zaniedbanę.
3.Poszukaj napewno tam coś jest o respie XD.
Uczeń
Mam pytanie ,bo dalem ludka i tam "co checsz . . ." mam wybor, po wybraniu wyboru chcialbymspowrotem wrocic do tej pierwszej opcji
chodzi o to ze mam wybur i chce po jego ukoniczeniu inaczej jak sie wylecze ,wrocic do tego "co chcesz . .. ."
Gość
Mam pytanko i to ważne ;D Jak zmienić 1 strone? Chodzi mi tam gdzie pisze Nowa Gra, Wczytaj lub Koniec
Jak to zmienić ~.~?Pls Help
Gość
jestem nowy, w rpg makerze pracuje nad moją pierwszą grą i proste że nie jest ona dobra ale chcialbym ja troche urozmaicic skryptami a w ogole sie na nich nie znam... chcialbym poradnik to i wytlumaczenie co ten skrypt robi, gdzie go wkleic i te wszystkie sprawy dotyczące skryptow... oczywiscie wiem ze to trudne (to znaczy ja nie wiem) bo skryptow jest (chyba, ja nie wiem) tysiące i nie mozna ich opisac w jednym poradniku, dlatego chcialbym tylko te podstawowe...
jeszcze jedna sprawa to to ze nie za bardzo wychodza mi zmienne i przelaczniki. przelaczniki jeszcze jakos wymecze, ale w zmiennych wcale nie wiem o co chodzi... tez prosilbym o poradnik...
i jeszcze jedno to to ze nie wiem jak zmienic menu glowne gry - czyli moze dodac wiecej opcji (jesli to mozliwe) i obrazek nie wiem jak dodac (tlo)...
PROSZE O POMOC!!!
Gość
Witam mam Pytanie W Margonem były na poczatku robione mapy w rpg makerze jak mozna zrobiona mape wrzucic do gry przegladarkowej Jak w Margonem Prosze o odp na GG 6790837
Witam mam kilka pytań
1. Jak do gry dodać własne obrazy?
2. Jak zmienić statystyki potworów?
3. Jak zrobić rozmowę wielowątkową [tak że przy drugim dotknięciu bohater mówił coś innego (chodzi mi o to jaki dać warunek)]?
Z góry dziękuje za odpowiedź mam nadzieje że się nie powtarzam.
Gość
Alexkris napisał:
Jak ktos jest zainteresowany to tworzę grę mmorpg na silniku eclipse evolution i szukam mapperów ale mogę też uczyć od nowa, kto zainteresowany pisać gg:8606950
Uczeń
czy jak sie zrobi juz grę w RPG maker XP to czy da się to wstawić zeby ludzie grali przez internet tak jak np.margonem
Otóz mam problem gdy zrobie mapke w tym programie (dzrzewko i trawa )klikam testuj gre czekam i czekam i wyskakuje program przestał działać .Trzeba zrobic strone tytułową (nowa gra itp. czy co ).Jeśli sie powtarzam to przepraszam
Ostatnio edytowany przez Armin6 (2011-10-26 19:21:36)
Gość
Jak idzie zmienić ekran tytułowy ?
Gość
Może lepiej będzie szukać pomocy na www.rpgmaker.pl
u osób co się na makerze znają i się zajmują,
co chłopaki? Odwiedzajcie aktywne fora, bądź nauczcie się najlepiej pisać maile,
mogą wam uratować skórę w tego typu podstawowych sytuacjach -,-